Wedstrijden en lessen

Lessen


Dressuurlessen

De lessen van G.S.P.V Parafrid duren een uur. Deze vinden plaats op dinsdag- en woensdagavond tussen 18.30-21.30. Er zijn lessen voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. Je dient een half uur voor aanvang van de les aanwezig te zijn op de manege, zodat je te weten komt op welk paard je ingedeeld bent en wat voor leuke activiteiten er wanneer georganiseerd worden. Het bestuur is bij elke lesavond aanwezig om je te helpen alles te vinden en de gang van zaken te vertellen. We hanteren op de manege, vanwege het welzijn van de paarden, een gewichtslimiet van 90 kg. 

Het is verplicht om tijdens de les een goedgekeurde veiligheidscap te dragen. Qua kleding kun je het beste een rijbroek dragen, heb je deze niet draag dan een broek die niet schuurt en waarin je makkelijk kan bewegen, bijvoorbeeld een legging. Schoenen met een kleine hak, minimaal twee centimeter, zijn om veiligheidsredenen verplicht. Heb je vragen over de kleding? Stel die dan gerust aan het bestuur via de mail bestuur@parafrid.nl.

Mocht je niet kunnen komen rijden, dan dien je je les af te zeggen. Dit kan bij de secretaris via de mail secretaris@parafrid.nl. Afzeggen dient uiterlijk te gebeuren voor zaterdag 21:00 uur, eerder kan altijd!


Springles

Ongeveer een keer in de twee weken wordt er voor G.S.P.V. Parafrid een springles gegeven op Manege De Bongerd in Glimmen. Deze les vindt plaats op donderdag van 18.00-19.00 uur en is bedoeld voor halfgevorderde en gevorderde ruiters. Manege De Bongerd is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

In de wekelijkse mededelingen staat op welke data er springlessen zijn en voor wanneer je je uiterlijk moet opgeven. Net als bij de dressuurlessen is het dragen van een cap en schoenen met een hak van minimaal 2 centimeter verplicht. Daarnaast is het bij deze les verplicht om een bodyprotector te dragen. Heb je die niet of kun je er geen van iemand lenen, dan kun je er een huren op de manege.


Wedstrijden


Parafridleden die graag wedstrijden willen rijden, hebben daarvoor bij G.S.P.V Parafrid voldoende opties.

Onderlinge wedstrijden
Dit zijn laagdrempelige wedstrijden voor iedereen op manege De Bongerd. Deze worden zowel door de manege zelf georganiseerd en ook jaarlijks door de evenementencommissie.

Steden ontmoetingen
Dit zijn wedstrijden georganiseerd door heel Nederland door onze zusterverenigingen. Iedereen kan deelnemen. De inzet is uiteindelijk het Nederlands Studenten Kampioenschap.​

CHIU en SRNC
Dit zijn internationale wedstrijden voor ervaren ruiters. Wedstrijden vinden plaats in Europa en af en toe ook daarbuiten. Nederland kan zich daarbij als team plaatsen voor het wereldkampioenschap voor studentenruiters.

Onze sponsoren