Nieuws

Auteurs

Events recap September 2021-Maart 2022

SEPTEMBER 2021

In september was het eindelijk zover en kon er weer gereden worden na de zomerstop. Dit kondigde ook meteen de start aan van Parafrid’s 7e lustrum! Op 17, 18 en 19 september werd daarom het Lustrum weekend gevierd, te beginnen met een ‘The Great Gatsby’ thema feest bij Sunny Beach op de 17e. Op de 18e was er een schriktraining by Les Chevaux, gevolgd door een buitenrit bij manege Knollegruun. Als afsluiter van de dag werd er goed gegeten en gedronken bij restaurant Goudkantoor. Op de 19e was er nog een WE (working equitation) clinic en als laatste afsluiter is er flink gebowld met een hapje en drankje erbij.

Op 20 september is een informatieavond gehouden, voornamelijk voor de nieuwe leden, om kennis te maken met de vereniging en haar commissies onder het genot van een drankje.

Op 30 september vond de super gezellige running dinner plaats. In groepjes werden de lieftallige gastvrouwen om de beurt bezocht voor een heerlijk voor-, hoofd-, en nagerecht. Om de avond af te sluiten was iedereen uitgenodigd om lekker na te borrelen bij Sunny Beach.

OKTOBER 2021

Op zowel 1 als 8 oktober kon er gegymd worden op het paard. Marlot verzorgde de twee voltige clinics, waarbij de deelnemers verscheidene trucs hebben geleerd uit te voeren in stap, draf, en gallop. Voor sommige ging het met vallen en opstaan, anderen bleken natuurtalenten te zijn. Hoe dan ook een ervaring rijker, en weer wat over jezelf geleerd!

Op 10 oktober verzamelden de troepen zich bij Tasmania Groningen voor een serieus potje lasergamen. Eenmaal voorzien van lasergun en harnas namen de eerste twee teams het tegen elkaar op. In de tussentijd konden de wachtende scherpschutters van de volgende teams zich vermaken met een rondje darten. Achteraf hebben we onze kracht weer bijgevuld met een heerlijk diner bij Ons Eetcafé 2 Jongens.

Op 16 oktober gingen verschillende commissieleden de strijd aan bij verschillende potjes levend tafelvoetbal. Iedereen was zeer competitief, hoewel het level van talent niet altijd even hoog lag. Op het einde werd er nog een leuk presentje uitgedeeld, en na de inspannende activiteiten is er heerlijke tapas gegeten bij El Txoko.

Op 24 oktober hebben een aantal van onze leden meegedaan aan een dressuurclinic bij Les Chevaux in Buinen. Er zijn meerdere lessen gegeven, zodat ruiters op elk niveau mee konden doen. Al met al was het een zeer leuke en leerzame dag! 

Op 28 oktober had onze Barcie een spannende Halloweenborrel georganiseerd in Café de Doos. Van tevoren zijn er heerlijke burgers gegeten bij The Blokes, met voor ieder wat wils vlees, vega, en vegan. Het was een geslaagde avond, en velen kwamen eng verkleed.

NOVEMBER 2021

Op 6 en 7 november was het eindelijk weer zover, de eerste SO (studenten ontmoeting) van het jaar. Deze werd georganiseerd door Hipac op stal Groenewoude in Woudenberg.  Er werd gestreden in de klasse Ba, Bb, La en Lb dressuur, en B springen. Het themafeest stond deze keer in het teken van Pokémon. Uiteindelijk is Heleen 1e geworden in het B springen en Anouk 3e. In het dressuur waren er helaas geen ruiters door naar de finale, wel is Heleen 3e geworden in de La dressuur en Linda 4e in de Bb.

Op 13 november waren we welkom bij het Fjordenpaard in Een voor een hubertusrit. Deze was alleen voor onze gevorderde ruiters aangezien er tijdens de rit hindernissen aanwezig waren en er een heerlijke rengalop plaats vond. Het duurde wel even voordat we onderweg waren, aangezien de paarden niet heel veel zin hadden om hun wei te verlaten.

Op 20 november hebben een aantal van onze leden geholpen om Sinterklaas veilig naar Groningen te brengen. Ze begonnen op de boot waar een paar van onze stoerdere leden helemaal boven in de mast kwam te zitten. Verkleed als edelheren ging zij vervolgens te paard door het Centrum met Sinterklaas. Eenmaal gearriveerd bij het academiegebouw maakten zij met hun zwaarden een mooie erehaag voor Sinterklaas waarna de dag weer voorbij was.

Op 25 november hadden we weer een gezellig Barcie-etentje. We waren welkom in Café de Doos waar er heerlijke pizza werd bezorgd. Er werd muziekbingo gespeeld waarna sommige van onze leden met hele mooie t-shirts naar huis zijn gegaan.

DECEMBER 2021

Op 6 december werd er Sinterklaas gevierd in de vorm van een online pubquiz. In verband met Covid-19 was het helaas niet mogelijk om met z’n allen bij elkaar te zijn, maar toch konden de teams (als ze dit wilden) bij elkaar komen om zo mee te doen. De vragen gingen natuurlijk over alles wat met Sinterklaas te maken heeft, van weetjes en feitjes tot het meezingen van klassieke Sinterklaas liedjes.

Helaas kon een groot deel van de activiteiten gepland in december en januari niet doorgaan in verband met Covid-19 maatregelen.

JANUARI 2022

Op 29 januari was het weer eens tijd voor een onderlinge dressuurwedstrijd thuis bij de Bongerd, georganiseerd door de SOPcie. Er werd gestreden in de klasse Ba, Bb, La, Lb en M. Hoewel het een donkere en regenachtige dag was, hebben de vele aanwezige leden er toch een gezellige avond van gemaakt. In de onderstaande foto zijn de winnaars van de dag te zien.

FEBRUARI 2022

Op 3 februari zijn de rijlaarzen ingeruild voor een paar schaatsen en zijn we het ijs opgegaan in Kardinge. Even door de kou heen bijten en dan krijg je het snel genoeg warm van het schaatsen! 

Op 13 februari waren we welkom bij Manege Gasselte voor een springclinic. Er werd rekening gehouden met de verschillende niveau’s, van beginners tot gevorderden met ruime keuze uit verschillende obstakels, dus voor ieder wat wils. Terwijl de ene groep aan het rijden was, konden de anderen aan de zijlijn of in de kantine toekijken onder het genot van een hapje of drankje. Zeker voor herhaling vatbaar!

Op 17 februari, na het moeten missen van de Sinterkerst social in verband met Covid-19 maatregelen, waren Parafridders enthusiast om eindelijk weer deel te nemen aan een thema diner met aansluitende social, dit keer rondom Carnaval. De avond begon met een heerlijk diner bij Bodega y Tapas, met veel tapas en drankjes. Om te vieren dat er eindelijk weer uit kon worden gegaan, werd de avond doorgezet in Café de Doos met natuurlijk goede muziek en drankspelletjes.

Op 20 Februari was het tijd voor SO Concorde georganiseerd door de ESRV Concorde in Eindhoven, waar onze leden deelnamen aan de dressuur wedstrijd. De dag beginnen voor dageraad was waarschijnlijk niet de beste start van het event, maar nadat de deelnemers langzaam wakker werken door wat karaoke in de auto (of er doorheen zijn geslapen) kwam er wat leven in de brouwerij. Na het aanmelden voor de wedstrijd en wat verwarring met de trekkingen was er geen tijd te verliezen om de eerste ruiters klaar te maken om te rijden. Na een dag vol kwart- en halve finales, en een lekkere lunch en diner, had Parafrid een aantal winnaars: de 2e plaats voor Ronja Wieggers in Bb, 1e plaats voor Melati van der Bij in La, en 2e plaats voor Iris Havemann in M. Moe, maar tevreden, begonnen de Parafridders de stormachtige, maar gelukkig toch rustige reis naar huis.

Op 28 februari vond de nieuwe leden activiteit plaats in Café de Doos. Er werd een quiz gehouden met vragen over Parafrid en vragen over muziek waar de artiest en het nummer geraden moesten worden. Hierbij kon een lekkere reep Tony’s Chocolonely gewonnen worden. Er waren onder andere vragen over hoeveel medailles Nederland heeft gewonnen in de paardensport, maar die hadden bijna iedereen fout.

MAART 2022

In het weekend van 12 en 13 maart waren we uitgenodigd bij SO Blok georganiseerd door ASR Blok in Amsterdam. Er werd gestreden in de klasse Ba, Bb, La dressuur, en B en L springen in de prachtige binnenbak van de manege. Het thema van het weekend was de Olympische spelen, om een gevoel van internationale competitie op te wekken, en niemand was uiteindelijk verkleed. Elke deelnemende vereniging was een nationaliteit toegewezen, met Parafrid als Brazilië. Toen de laatste proef eindigde op zaterdag middernacht hebben we de laatste trams kunnen pakken naar de scouting plaats waar we konden overnachten. Na een late ochtend en verscheidene trips naar Starbucks en Bagels & Beans was het tijd voor de halve finale en uiteindelijke finale. Hannah en Annet hebben het beiden gehaald tot de halve finales in dressuur van respectievelijk klasse La en Bb, waarbij Hannah de 5e plaats heeft behaald. Melati is naar huis gegaan met de 4e plaats in B springen, Merel heeft hier de 3e plaats bemachtigd. Iedereen was blij, maar ook klaar om weer naar huis te gaan en uit te rusten na de prijsuitreiking.

Op 17 maart hebben we voorafgaand de veiling gesmuld van ovenverse pizza’s bij Pizzeria Ristorante Catania, met de keuze uit een rijkbelegde vega, vis, of vlees pizza met een drankje naar keuze. Daarna zijn we doorgegaan naar Chupitos voor de veiling. De veilingmeesters hebben gezwoegd en geploeterd en uiteindelijk een mooi bedrag binnengehaald voor de vereniging met een hoop tevreden klanten. Ook zijn die avond de kersverse almanakken uitgedeeld.

Op 20 maart konden we onze energie kwijt bij Jump XL. Radslagen, salto’s, acrobatiek en trefbal waren de leidende principes voor dit spannende event. Om de boel wat op te schudden ruilden de Parafridders op het paard stuiteren om voor stuiteren op de trampoline - ook een hele workout!

Op 27 Maart vond een Whatsapp puzzelrit te paard plaats in Elsloo, Friesland. Leden van Parafrid waren hierbij aanwezig om te helpen met o.a. het oversteken van de weg, hekken openen en het leukste klusje, bellen blazen om de deelnemers te helpen met hun puzzels.


Events recap April 2022
30apr

Events recap April 2022

Paasborrel Hop hop hop, Café de Doos op z’n kop. Waarom? Paaseitjes zoeken natuurlijk! De paashaas was dit jaar een beetje vroeg en...

Lustrum weekend
25sep

Lustrum weekend

Afgelopen weekend was het eindelijk tijd voor de viering van het 7e lustrum met het thema The Great Gatsby, wat begon op vrijdagavond...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren