Nieuws

Auteurs

Vriendjesdag

Met leuke terugblik op ‘vriendjesdag’ wat toch altijd weer verrassende indrukken oplevert, schrijf ik dit artikel.

Hoe vaak horen wij ruiters/ amazones, ‘oh paardrijden’ t’zal wel. Of ‘oh! enge grote beesten’ en zo tig aannames over paardrijden. Nu wisten wij wel dat er ergens in het jaar een dag aanbreekt dat wij deze mensen, onze vrienden of kennissen kunnen uitnodigen voor een kennismaking met ‘paard en paardrijden’ speciaal op vriendjesdag. Voor hen die vaak niet in aanmerking komen om bij ons te rijden, maar wel de kans krijgen om eens te proeven wat wij zoal doen op onze manege ‘de Bongerd’.

Met een grote groep, dat opgedeeld werd in meerdere groepen hebben wij de mensen het ‘ paardrijden’ doen laten ervaren. Dat is ons dit jaar weer goed gelukt! Ook ik heb een maat van mij meegenomen. Hij ‘Gino’ heeft ooit eens een keer op een paard gezeten als jochie, maar toch wel erg benieuwd hoe het nu zou zijn als volwassene en na alle mooie verhalen gewoonweg nieuwsgierig geworden. Daar ging hij! ‘Hobbelend en stobbelend’ door de bak, maar zeker op zijn gemak!

En zo gingen meer mensen hem voor en na. Enkele met wat ervaring van het verleden, en ook velen met ‘no clue’ what to expect. Dat vinden wij Paraf’ridders’ natuurlijk maar al te mooi, want de camera’s stonden op scherp! Dit leverde bij mij in ieder geval enorm grappige beelden op!

Gelukkig geen vlieg of valpartijen, dat maakte de avond wel blijer! En dan toch ook wel de welbekende opmerkingen achteraf; ‘dat het natuurlijk niet zo makkelijk is als men van te voren had gedacht’. Wat ook meteen een wijsheid representeert: ga nooit met een vooringenomen mindset ergens naartoe! ?

Na de avond afgesloten te hebben met een hapje en drankje, gingen de kandidaten blij en met een ervaring rijker naar huis.

Ik ben benieuwd wie ik volgend jaar kan optrommelen om hem/ haar een ‘levenservaring’ rijker te maken. Hebben jullie al een idee wie volgend jaar een ervaring rijker wordt?!

 

Door: Seargeoh


Ecie etentje + ecie eindactiviteit
01jul

Ecie etentje + ecie eindactiviteit

Afgelopen donderdag was alweer tijd voor het laatste Ecie etentje en activiteit van het jaar! Eerst hebben we heerlijk gegeten bij Het...

Barcie eindactiviteit
21jun

Barcie eindactiviteit

Afgelopen vrijdag was het alweer tijd voor de Barcie eindactiviteit. We waren welkom bij Bierbrouwerij de Prael, waar we met 19...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren